KMM De Eendracht

Lenteconcert 14/03/2015

Crime Time

 

Het was op de toppen van de tenen lopen voor muzikanten en dirigent om onze misdaadstukken klaar te stomen. Het dreigde een mission impossible te worden. We kunnen dan ook meer dan tevreden zijn dat alles  goed op zijn pootjes is gevallen.
In die mate zelfs dat we heel wat mensen van voor hun tv hebben kunnen wegkrijgen om naar onze crimi-serie van één aflevering te komen kijken en luisteren.

Spy flix, Man in the ice, Batman, Mission Impossible, Chapeau Melon et bottes de cuir werden vakkundig aan elkaar gelijmd met  een toneelstuk, waarin twee politie-inspecteurs het raadsel van de mummie in de diepvries moesten oplossen. Het zit namelijk zo : bij een normaal concert worden de stukjes kort voorgesteld en aan elkaar gepraat door een presentator. Bij een abnormaal concert heb je de kans dat bijvoorbeeld de presentator er gewoon niet is. Bij deze hadden we aldus prijs en konden we het ferm schudden. Maar als een deus ex machina kwam er een vriendelijke regisseur met twee toneelspelers en enkele welwillende muzikanten voor de oplossing zorgen in de vorm van hoger genoemde diepvriesplot.

De oplossing van het raadsel vergde zoveel energie van onze twee inspecteurs, man en vrouw in de traditionele rol van chef en dienaar, wat ons op een reprimande van het Gelijkenkansencentrum kan komen te staan, dat we ons genoodzaakt zagen een pauze in te lassen om in- en uitwendige mens te versterken.

Het publiek werd stilletjes aangemaand terug plaats te nemen met de iets minder stille klopjes van de in bivakmutsen en andere misdaadvoorwerpen gestoken leden van Tagadatra, die de zaal weer aandachtig kregen met de vreemde geluiden van Teachers Notes.  Kaleidoscope was dan weer de slagwerkversie van wat je in misdaadonderzoek kunt omschrijven als het telkens opnieuw zoeken naar antwoorden op vragen, waarbij de antwoorden weer nieuwe vragen oproepen. Het laatste stukje, het bekende Peter Gunn Theme, was een ode aan de xylo's en vibra's van deze wereld.

Met The best of Bond, The pink Panter, Stop the cavalary, Crime time kwamen we tot de oplossing van het probleem : er waren diepvriezers genoeg, niemand had een lauwe pint moeten drinken, dus de diepvries op overschot was interessant genoeg om er met die mummie een schrikmoment mee te creëren. En avant march voor onze inspecteurs, begeleid met het zwierige Hula van onze dirigent himself.
Applaus en allerlei bedankingen vielen ons te beurt, dat gaf ons de goesting om er nog een staartje aan te breien met het slotstuk van Mission Impossible.


- St. Coorevits namens de KMM De Eendracht -

 

Aanvullende gegevens