KMM De Eendracht

Lenteconcert 2013

 


Concept

 

Als u terugkeert in de tijd, naar de Middeleeuwen, dan denkt u wellicht aan kleine, donkere steegjes, aan ridders in harnas op hun paard, aan jonkvrouwen, aan kruistochten… Het zijn allemaal elementen die dat rijke verleden weerspiegelen.

Als onze muziekmaatschappij denkt aan de Middeleeuwen, dan denkt zij niet alleen aan ridders en zwaarden. Integendeel, we leggen ook een verband met The Phantom of The Opera, met Franse charmezangers en zelfs met een klein kippetje.
Dit kan misschien vreemd klinken maar niets is minder waar! Meer nog, we nodigen u uit om deze unieke ontdekkingstocht samen met ons te beleven.

Na het succes van ons themaconcert (orkest + zang) vorig jaar, wilden we opnieuw uitpakken met een verrassing. We willen opnieuw garant staan voor een muzikale avond in combinatie met entertainment. Ons concert zal plaatsvinden in zaal Ansold op zaterdag 9 maart 2013 om 19.30u.

We wensen nog niet alles te onthullen maar we kunnen al een tipje van de sluier lichten.
U mag zich alvast verwachten aan veel muziek: indrukwekkende stukken zullen afgewisseld worden met herkenbare deuntjes. We zorgen ook voor een gastspreker en niet de minste!
Tom van Outryve, broer van acteur Bram Van Outryve, zal onze verteller van dienst zijn. Hij heeft al een pak ervaring in de theaterwereld dus we zijn ervan overtuigd dat hij u meteen kan meevoeren met zijn verhalen.
Daarnaast is onze huisaperitief weer van de partij! Dit jaar zullen we u verrassen met een nieuwe creatie, die in het teken zal staan van de Middeleeuwen.

Hebben we uw nieuwsgierigheid al een beetje geprikkeld? Aarzel dan niet en reserveer uw plaatsje. U zal het zich niet beklagen!

Kaarten zijn te verkrijgen via al onze leden, op het nr. 0494/81.74.24 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met ridderlijke groeten,


De Koninklijke Muziekmaatschappij De Eendracht Anzegem


http://muziekanzegem.be

 

 

Biografie Joos Creteur (1966)

 

Na een muzikale opleiding in de academie van Waregem trok Joos Creteur naar het Lemmensinstituut te Leuven.

Daar haalde hij de diploma's laureaat klarinet (bij Dhr. Jos Wijnen), laureaat kamermuziek (bij Dhr. Hans Mannes, Dhr. Paul Dombrecht en Dhr. Paul Beelaerts), eerste prijs harmonie en later verwierf hij er ook nog het meesterdiploma klarinet.

 

Als klarinettist was hij jarenlang verbonden aan het Ebony-kwartet, dat vooral gespecialiseerd was in het hedendaagse repertoire en met dit kwartet speelde hij in binnen-en buitenland (Zweden, Oekraïne, Litouwen, Mongolië ..) .

Hij neemt nog steeds elke gelegenheid te baat om als klarinettist actief te blijven, zij het in kamermuziekverband of in de hafabra-wereld, zowel in groep als solistisch.

Joos Creteur is leraar aan de kunstacademie van Waregem en daar geeft hij klarinet, instrumentaal ensemble en samenspel. Hij is eveneens dirigent van de Koninklijke Muziekmaatschappijen uit Anzegem en Ingooigem. In 2008 won hij verdiend de Cultuurtrofee, als beloning voor zijn jarenlange culturele inzet.


Biografie Luc Cosaert

 

Zijn eerste lessen trommel kreeg hij van de Heer Vanhoutte Lucien in de fanfare. Daarna volgde hij les in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Waregem. Hij ontving er de Stadsmedaille voor slagwerk. Hij volgde ook  workshops in Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse, … percussie.
 Onder zijn deskundige leiding krijgen onze slagwerkensemble Tagadatra elke zaterdag les. Tevens is hij reeds meer dan 25 jaar bestuurslid van onze muziekmaatschappij en waarvan heel wat jaren als secretaris. Luc speelt ook bij andere muziekkorpsen als Avelgem en Ingooigem.

 

Biografie Tom Van Outryve

 

Als jongere was Tom actief bij ´Theater Neon´ te Gent. Daar zette hij zijn eerste stappen op de planken.
Later speelde hij mee in verschillende kortfilms (voor studenten, beeldende kunstenaars,...) en in een productie van het NTG (Dansen op mijn graf, naar het boek van Aiden Chambers. Regie: Jan Steen).

Tom is altijd een speelvogel geweest, hij kon zijn energie kwijt in verschillende jeugdbewegingen. Daar behaalde hij de attesten "Animator-, hoofdanimator- en instructeur in het jeugdwerk".


Opleidingen en diploma´s:


In het middelbaar onderwijs stond Tom niet op de planken maar er tussen. Hij volgde een opleiding als houtbewerker en kreeg hiervoor het "Diploma van Technisch Secundair Onderwijs richting houttechnieken" in ruil.
Zijn liefde voor het jeugdwerk stuurde hem na zijn middelbare studies naar de sociale sector. Tom behaalde zijn "Diploma van de afdeling Jeugd- en gehandicaptenzorg" en het "Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid" (GPB- opleiding).

Momenteel volgt Tom nog op regelmatige basis workshops en vormingen die kaderen binnen vertellen en theater.

Van hobby naar beroep:
Op professioneel gebied was Tom enige tijd actief in de sociale sector en het jeugdwerk. Dit combineerde hij met een aantal theater-, vertel- en vormingsopdrachten.

Momenteel heeft Tom de sociale sector achter zich gelaten en heeft hij gekozen voor het statuut als voltijds zelfstandige om zich zo vrij mogelijk te bewegen in de culturele sector. Als verteller en acteur is hij zowel actief voor andere organisaties als in eigen naam.

Een kinderlach, een uitdrukking van verwondering, een niet begrijpende blik, … laten hem zeker niet ongeroerd. Hij beschouwt ze als zijn drijfveren en bron van inspiratie als verteller, acteur, regisseur, …

Met zijn ervaring in de sociale sector in combinatie met de passie voor verhalen en theater heeft hij een reeks vertelvoorstellingen gecreëerd.

Neem zeker en vast eens een kijkje op zijn website: www.tomvout.be

 

Aanvullende gegevens